Pas på dine ører!

Trods mine mange år som musiker og det antal live-koncerter, jeg har været til, fik jeg til min session i sin tid at vide at jeg havde god hørelse, hvilket kom bag på flere – nok allermest min mor. Men når jeg ser tilbage, kan jeg faktisk godt forstå hvorfor.

Når jeg både spiller og hører musik, betyder det rigtig meget for mig at jeg kan høre detaljerne i musikken. Jeg er typen, der bruger langt det meste af min tid til en koncert med øjnene på scenen, armene over kors og ørerne slået godt ud. Derfor er det en næsten endeløs frustration for mig når jeg forlægger mine ørepropper og skal nøjes med de gule skumfiduser, som de fleste spillesteder sælger til ca. 20 kroner. Så undgår du de værste øreskader, og spillestedet kan ikke klandres for ikke at gå op i publikummets velvære.

Det var altså hvis ikke det var for at skumfiduserne er noget af det værste høreværn, du kan få til koncertbrug – de er nemlig FOR gode. Hvordan kan det lade sig gøre? Det hele ligger på en fin balancegang.

Hvis du har tænkt dig at tage til 6 koncerter mere i dit liv, så gå ud og invester i et par gode ørepropper – dem, man også kalder “juletræer” pga. deres udformning.

Jeg har i mange år haft forskellige slags, men for tiden både spiller jeg og går til koncert med et par Alpine PartyPlug (de kan købes i 4Sound for 119,-). Ganske vist koster de dig noget mere end skumfiduserne, men til gengæld beholder du dem og tager dem med hjem efter koncerten, og efter 6 par skumfiduser? Ja, så har de sparet sig hjem!

Og hvis du er så nærrig en nærrigpind at du ikke bruger noget som helst høreværn til livekoncerter, så kan jeg fortælle dig at god hørelse er meget mere end 119 kroner værd – det samme hører jeg fra folk med tinnitus!

Skriv et svar