Thrice – The Alchemy Index

Jeg elsker når albums gør noget ud af at have et gennemgående tema. Det er jeg sikker på at jeg kommer ind på et par gange i den næste tid, hvor jeg har fokus på at give eksempler på mange af de allerede udgivne albums, jeg vil anbefale til jer. Og et af de albums, jeg synes gør det største stykke arbejde udi at følge konceptet til dørs, er Thrices to albums, der sammen går under navnet The Alchemy Index.

The Alchemy Index handler om – som nok kan ses ved et et øjekast på de to albums fulde titler – de fire elementer. Folk, der har hørt Thrice før, vil nok rigtigt gætte, at Fire tog længst tid at lave, men de tre andre elementer har hver deres særegne stil. Water er meget baseret omkring elektroniske lyde og store lydbilleder, Air er fuld af brudte guitarakkorder og forsigtige kompositioner, mens Earth er tung og drevet af folk-agtig guitar og gamle, støvede klaverer.

Endnu mere interessant er det at bemærke hvordan de fire albums har en ens opbygning. Hver af de fire dele har nemlig fem “almindelige” numre og et afslutningsnummer, der virkelig får deres respektive element til at skinne igennem og fortæller om menneskets forhold til elementet – set med elementets egne øjne. Men det mest fascinerende ved disse afslutningsnumre er, at de alle er skrevet i femfodede jamber med to linjer til allersidst, der i alle fire numre har samme melodi.

Og selvfølgelig til allersidst et særligt shout-out til Daedalus på Air-skiven: Det nummer har siden (vistnok) efteråret 2010 været mit mest hørte nummer på last.fm. Thrice har tidligere skrevet nummeret The Melting Point of Wax, der beskriver Ikaros-myten fra Ikaros’ vinkel, hvor Daedalus beskriver samme fortælling fra faderen Daidalos’ vinkel. Hvis du kan lide Fire-skiven, er Thrices øvrige musik helt sikkert noget for dig, og så kan jeg kun anbefale dig at kigge ind i deres bagkatalog – og du kan passende starte med at høre The Melting Point of Wax fra nummeret Artist in the Ambulance.

Skriv et svar