Om mig

Hej med dig! Mit navn er Marcus, jeg er født i 1989, og jeg har spillet trommer siden 2005, sunget siden 2006 og spillet bas siden ca. 2010. Jeg er dybt passioneret omkring musik; både at høre det såvel som at spille det, og jeg kan gå i selvsving omkring begge dele.

Min barndom har nok været som mange andre. Jeg voksede op som den midterste i en søskendeflok på tre, og mens min lillebror og storebror var udprægede udebørn, så havde jeg en forkærlighed for at holde mig indenfor. Jeg har altid haft flair for elektronik og var egentlig meget af en computernørd også et godt stykke op i mine teenageår.

Da jeg gik i 9. klasse, fandt min bedste ven sin storebrors gamle, aflagte trommesæt på sine forældres loft, og jeg købte det af dem uden at have modtaget så meget som et minuts trommeundervisning – faktisk var min eneste musikalske erfaring at drive folk til vanvig med at tromme med blyanterne på mine kladdehæfter i folkeskolen.

Da jeg stillede trommesættet op på mit værelse, var det som om det at spille musik kom naturligt til mig. Rytmerne flød let ud gennem mine hænder, og jeg havde aldrig de famøse problemer med at koordinere hænder og fødder uafhængigt – det endda selvom jeg havde elendig motorik som barn!

Før jeg fik mit trommesæt, var jeg overbevist om at alting ville falde fra hinanden, så snart jeg pillede ved det. Men da jeg endelig havde fået overstået den værste adrenalinrus ved at opdage at jeg faktisk var rigtig god til noget her, begyndte jeg at finjustere og skrue og indstille ved mit trommesæt. Det var ikke længe før jeg lærte at skifte skindene på trommerne og stemme dem, så de lød bedre.

Siden da er det kun gået én vej med musikken, og jeg kan den dag i dag skrive 9 år som live-musiker på CV’et med koncerter på velkendte københavnske spillesteder som Pumpehuset, Stengade og Rust. Undervejs er det blevet til mange forskellige slags musikprojekter med venner og fremmede, hvor jeg har prøvet kræfter med alt fra big band og funk over musicals til rock og hård metal, alt imens jeg har hørt lige så varieret musik. Og jeg er overbevist om at hverken mit liv som optrædende musiker eller som ivrig musiklytter er slut endnu.

Skriv et svar